SOM GARRIGUES PARLA DE "LES BORGES NEGRES"

21/03/2017
Aquest any tindré l'honor de coordinar el primer festival de literatura criminal que se celebrarà a les Borges Blanques, el proper dia 8 d'Abril.
L'ajuntament l'inclou dins del seu mes cultural, i l'organitza la regidora de cultura Ariadna Salla.


Neix Les Borges Negres, el primer festival de novel·la negra a la capital de les Garrigues.

Serà el dissabte 8 d'abril i comptarà amb prop d'una trentena d'escriptors.

Sota el nom de Les Borges Negres s'ha presentat la jornada organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i coordinada per l'escriptora Ramona Solé que tindrà lloc a la capital de les Garrigues el 8 d'abril amb la novel·la negra com a protagonista. La idea ja es va posar sobre la taula quan Solé va presentar el seu llibre "Quaderns" a les Borges pels volts de Sant Jordi de l'any passat. "A Barcelona n'hi ha molts, d'aquests festivals, i hi ha més públic, però a la resta de demarcacions no gaires. Per què no a les Garrigues?", explica l'autora aufesina resident als Torms.

Tot el dia

El festival es desenvoluparà durant el matí i la tarda del dissabte 8 d'abril, dues setmanes abans de la celebració de Sant Jordi, cosa que permetrà que s'hi presentin novetats recents, i la biblioteca Marquès d'Olivart serà el centre neuràlgic. La jornada començarà amb una cercavila de gegants i grallers "criminals" al Terrall, on s'insta la gent a assistir-hi disfressada, seguida de parlaments d'autoritats i una demostració de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra. A les 12 es presentarà la col·lecció de llibres infantils "Sóc un animal", amb un dels autors, Lluís Llort, i el dibuixant Sergi Càmara. A continuació hi haurà la primera de les taules literàries, en aquest cas amb Salvador Balcells, Sílvia Mayans, Rafael Vallbona i Emili Bayo, coordinada per Anna Mora, de l'editorial Fonoll. Després d'un dinar popular al Pavelló de l'Oli, la jornada continuarà amb quatre taules de debat més, on està previst que participen, en total, quasi una trentena d'autors.

Voluntat de continuïtat

Aquest és el primer any que se celebra una jornada d'aquestes característiques. "Tot i que la intenció inicial era omplir tot un cap de setmana d'activitats, finalment hem optat per un sol dia i, en funció de com vagi, la idea és repetir-la els propers anys", explica Ariadna Salla, regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Borges. Paral·lelament, els grups de lectura de la biblioteca ja estan llegint novel·la negra i, com a acte previ del festival, Ramona Solé protagonitzarà el 6 d'abril la sessió dels diferents grups de les Garrigues. La iniciativa també organitzarà sortejos de lots de llibres entre els assistents i els usuaris de la biblioteca que agafin llibres d’aquesta temàtica.
D'altra banda, el festival s'emmarca dins el mes cultural que des del consistori es vol que sigui l'abril. A les diferents activitats s'hi donaran unes xapes que s'han fet per a l'ocasió amb el lema "Les Borges és cultura".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...