EL PUNT AVUI: "LES BORGES NEGRES"

22/03/2017
David Marín parla avui del festival "Les Borges Negres" a EL PUNT AVUI 




Les Borges Negres reuneix autors i lectors de novel·la criminal catalana

L'Ajuntament garriguenc organitza el seu primer festival de novel·la negra amb una trentena d'autors

És la segona cita del gènere a les terres de Ponent

Les Borges Blanques organitza el pròxim 8 d'abril la primera edició de Les Borges Negres, un festival de literatura de gènere negre i policial organitzat per l'Ajuntament i amb l'impuls de l'escriptora d'Alfés Ramona Solé, que n'ha fet de coordinadora. El festival pretén reunir les principals novetats del gènere. Una trentena d'autors participaran en les diferents taules i conferències que s'hi han organitzat. Entre d'altres, Emili Bayo, Anna Maria Vilallonga, Lluís Llort, Jordi de Manuel, Montse Sanjuan, Rafa Melero, Sebastià Bennasar, Francesc Pané, Miquel Àngel Estradé, Ramon Usall i la mateixa Ramona Solé. “Els festivals són per unir escriptors amb lectors i que intercanviïn experiències, i hem aconseguit reunir una molt bona representació”, ha explicat Solé.
Es tracta del segon festival de novel·la negra de les comarques de Ponent. Al Pirineu n'hi ha a l'Aran i a la Cerdanya. L'any passat es va engegar a Lleida el Segre de Negre, impulsat per la Paeria i Pagès Editors.
“N'hi ha pocs, de festivals, i està bé que se'n facin perquè fomenten la lectura i el coneixement del gènere, fan nous lectors”, ha explicat Solé.
La idea de fer un festival a les Borges va sorgir l'any passat durant la presentació de Quaderns, la primera novel·la de Solé, al municipi. “Vaig anar a presentar-ho a la biblioteca, i allà, conversant amb la regidora de Cultura, Ariadna Salla, vam veure que llavors no hi havia cap festival del gènere a Ponent i que estaria bé fer-ne un a les Borges.” Finalment, la idea es va concretar i el resultat és aquesta primera edició, al mes d'abril, coincidit amb el mes cultural que celebra cada any les Borges i on s'integra la celebració del festival.
A més de presentar novetats, els escriptors parlaran de les seves tècniques i mètodes, en una taula organitzada amb la col·laboració de l'Escola d'Escriptura de Lleida.

LA FRASE 


Els festivals són un bon lloc per unir escriptors i lectors, i serveixen per apropar més gent al gènere.
Ramona Solé
escriptora

Cinc taules i activitats lúdiques

Durant el dia del festival, el 8 d'abril, se celebraran cinc taules de debat i de presentacions de novetats, amb els autors presents. La jornada també inclou actes lúdics com una cercavila infantil i un dinar popular on es podrà compartir àpat amb els escriptors. Els clubs de lectura de les Borges hi han participat llegint obres del gènere en les seves trobades. Els actes tindran lloc a la biblioteca i al Terrall.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...