SOM NEGRA: ASSASSINS DE PONENT

24/01/2017
Graziela Moreno ha ressenyat el llibre Assassins de Ponent al blog de SomNegra: http://somnegra.com/blog/assassins-de-ponent-antologia/

SOM NEGRA

"AUTORS: Miquel Àngel Estradé Palau, David Marín Rubio, Montse Sanjuan Oriol, Marta Esparza, Alexandra Cuadrat Capdevila, Anna Sàez Mateu, Rafa Melero Rojo, Ramon Usall Santa, Carles Mentuy Pijuan, Francesc Pané i Sans, Llorenç Capdevila Roure i Ramona Solé Freixes.

RESSENYA: Ramona Solé, autora i lectora incansable, és la coordinadora d´aquest volum de relats que agrupa autors que viuen o han nascut a les terres de Ponent. Històries negres, molt negres que fan que no poguem parar de llegir fins no saber el final. Cada autor té el seu propi estil i ja sigui amb ironia, amb delicadesa o amb un llenguatge colpidor, ens expliquen vides que semblen reals i que ens portaran a fer-nos l´eterna pregunta: la realitat supera la ficció? Jo diria que sí, i crec que no m´equivoco. Es difícil parlar dels relats sense desvetllar res, així que prometo no fer cap “spoiler”.

Obre foc Miquel Àngel Estradé amb “Cinc cavalls desbocats i una somera negra”, on l´assassinat d´una escriptora jove i famosa servirà per posar de manifest les envejes i l´ambició per l´éxit per sobre de tot i de tothom.

David Marín ens porta a “Gat sobre l´asfalt” una història d´infidelitat, sexe i una sorpresa final. Només puc dir que no la pots deixar fins que l´acabes.

Amb una història epistolar, en el conte “Humbert i Sabina”, Montse Sanjuan, destapa la bogeria d´una realitat terrible. Un original joc de miralls que esgarrifa al lector.
Marta Esparza amb “Escape” aporta un relat sorprenent, obssessiu, amb un final sorprenent, fantàstic que va “in crescendo”.

La mort d´un noi i la investigació policial son la base de “Basquiat”, el relat de l´Alexandra Cuadrat. Un relat que podria haver estat una novel.la.
Pobra Pilar” de Anna Sàez és una història colpidora, de soledat, de ressentiment, narrada amb fluidesa, amb imatges que es claven al cervell, perquè les coses sempre passen per algun motiu.

Rafa Melero uneix a tres personatges que aparentment no tenen res a veure en “Feina negra”, amb sorpresa final, i un detall simpátic, una breu aparició de “Ful” el protagonista de la seva última novel.la, de lectura obligada.

L´especulació urbanística i allò de qui riu l´últim riu millor, son la base de “Els dissabtes al sol” de Ramón Usall, un cas del detectiu Rafael Rovira, on ningú és el que sembla.

Engolits pel Segre” de Carles Mentuy, una història contrarellotge que no ens deixarà respirar i on el riu té un paper protagonista. No pots refiar-te ni dels que tens al teu costat.
Firsttime.com” de Francesc Pané concentra amb poques pàgines una investigació policial que arranca amb la mort d´una noia i que destapa una autèntica trama corrupte.

Xof!” de Llorenç Capdevila és un relat amb sorpresa, recomano la lectura atenta, perquè res és el que sembla en aquesta història.

I finalment, a “MètodeRamona Solé ens posa a la ment de l´assassí en sèrie, un “justicier” molt particular, que farà patir al lector.

Diu la Ramona Solé al seu pròleg que “Els relats sempre m´han atret, com a lectora i també a l´hora d´escriure”, frase que comparteixo totalment. “Assassins de Ponent “ et porta a terres lleidetanes i a la terra de la imaginació, o…No havíem quedat que la realitat supera la ficció? Gaudireu d´aquest relats on trobareu tots els elements del gènere, a casa nostra."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...